Vedr norske pasienter med nakkeskader.

I Norge i dag finnes det ikke noen som diagnostiserer alvorlige nakkeskadde med leddbåndskader. Disse skadene blir av norske nevrologer og nevrokirurger omtalt som «de finnes ikke». Det sier seg selv at dette er totalt meningsløst å hevde. Til og med hunder har bedre helsevern enn mennesker i Norge. For vetrinærer forteller hundeeierne at de må være forsiktig å ikke rykke i båndet, for da kan hunden få leddbånd og ligamentskader i nakken.

Det samme gjelder i høyeste grad mennesker. De får stadig skader i nakken, på håndball-og fotballbanen, når man faller av hesten, i ishockey og på skøyter, i skibakken og ikke minst ved vold mot nakke og hode. Leddbåndskader i mild grad går over av seg selv etter en tid. Delvis eller totalt ruptur av leddbånd helbreder seg ikke etterpå, men kan gi livsfarlig og svært alvorlige symptomer med instabilitet, ødelagt persepsjon, kvalme, svimmelhet, synsforstyrrelser, nedsatt kraft i armer og ben, kjeveskader, senskader på indre organer og blære, hjertesykdom, ekstrem hodepine og migrene, et ødelagt liv og et utall andre symptomer. Alle disse pasientene får ingen riktig radiologisk undersøkelse – de trenger sittende og vektbærende funksjonsMR eller DMX- røntgen. Ikke noe av dette får man i Norge.

Pasientene får heller ikke derfor adekvat kirurgisk fiksering dersom dette er livsnødvendig. Nettopp fordi skadene ikke blir diagnostisert. Er ikke det påtagelig at det ikke er NOEN som får denne diagnosen da det er flere tusen nye nakkeskadde hvert år. Vi har en gigantisk underrapportert farlig tilstand hos tusenvis av mennesker i Norge. Og vi som har disse skadene blir overlatt til oss selv, desperate er det flere som drar til utlandet for egen regning for å få hjelp. Med varierende utfall, siden ingen veileder, hjelper, bidrar eller betaler.
Dette er en skam for et av verdens rikeste land.

https://www.youtube.com/watch?v=Zm6DjBB6Zfg