Jeg sliter selv med alvorlig endometriose og har fått føle på mange år med kamp for å bli trodd, hørt og respektert av helsevesenet. Det tok meg 28 år å få diagnosen Endometriose og da hadde den blitt til alvorlig grad av endometriose. Selv etter å ha fått diagnosen så må jeg kjempe for å få behandling, rett behandling, bli behandlet bra.

Vi som har Endometriose/ Adenomyose trenger et løft i kunnskapen hos dagens leger. Vi trenger og et bedre behandlingstilbud slik at Endometriose og Adenomyose kan bli oppdaget tidligst mulig og bli behandlet rett. Visste du at det tar 7-9 år å få diagnosen og at den da kan ha gjort så stor skade at man må fjerne organer som eggstokk, livmor, tarm, nyre, etc. Infertilitet er og et stort problem. Visste du at 10 % av norske kvinner har endometriose og 20 % adenomyose og de blir møtt av dagens leger med at det sitter i hodet, du må bare få deg barn så blir det bedre, det går over bare du ikke tenker på det… Vi trenger søkelys på det nå!! De forsker på hvor mange som har tatt livet sitt pga smerter og mangelfull behandling i Irland nå, Ingen vet om dette kan ha skjedd i Norge?

En behandlingsplan for pasienter med endometriose/Adenomyose hadde vært bra.
Beklager mine harde ord til deg, men jeg trenger å løfte dette fram for det er så mange som sliter og mange som har fått diagnosen for seint. Mange som er ufør pga forferdelige smerter og mange som sliter med å få barn pga dette.

Tusen takk for all hjelp!