Grønnt merket mat (økologisk mat) ligger ca 5-10kr dyrere, en ikke grønnt merket mat. Grønnt merket mat skulle vært rimeligere enn usunnmat eller ikke grønnt merket mat.
Flere gratis aktiviteter innen fysisk aktivitet og mestring av psykiske påkjenninger og lidelser.
For og kunne bedre de forskjeller vi har i samfunnet, som f.eks den økonomiske del.
Vi vet alle at de med medre økonomi kan skaffe seg et bedre frisklivsliv.
Har du stram økonomi, må du tenke på hva du kjøper i penger. Du har ikke råd til grønnt merket mat, eller betale for dyre treningssentre. En person som prøver så godt han kan og skaffe seg et frisklivsliv. Kan bli deprimert av at han må enten skaffe mat gjennom frivillighetsorganisasjoner eller kjøpe maten på halvpris fordi den er dato merket. Han kan bli depremert av og missunne dem som har mulighet for å gå på treningstudio. Han må finne seg i med slevtrening, noe som krever svært mye energi fordi, f.eks selvdisiplin, må nesten alltid gjøre det alene, ha egne ideer for hva han kan trene, ingen og prate med eller dele med, de fremskritt han gjør innen trening. Må hele tiden gi annerkjennelse og skryt til seg selv. Dette fordi, å trene hjemme og ha selvdisiplin på selvtrening, vil medmennesker tro at du er lat og har en slapp treningsform, de vil hele tiden ha et bevis på at du «kan og gjør». Dette krever også mye energi av personen selv, fordi han ikke får annerkjennelse av andre.

så nye tiltak:
Grønnt merket mat må bli rimeligere, slik at alle kan ha råd til den.
Flere gratis aktiviteter innen fysisk aktivitet og mestring av psykiske påkjenninger og lidelser. Kansje disse kombinert sammen. Helt supert av en ide.
Dette vil gi en bruker mestring fysisk og psykisk. Ha muligheten til å gjøre det andre har økonomi til. En godtagelse i samfunnet. Ha muligheten til å få et frisklivsliv som alle andre har en økonomi til.

Mvh
Monica Nordtveit
Helsearbeider student.