Først vil jeg takke for at det inviteres til å komme med innspill. Men det som virkelig betyr noe er at dette medfører handling.

Helse er viktig for samtlige i landet. Dårlig helse medfører sykefravær og økte helseutgifter. Lengre sykefravær medfører også komplikasjoner og belastninger i familier, uansett størrelse på familien og alder på den syke. Derfor er forebyggende tiltak avgjørende for å unngå sykdom. Og det starter med hva vi spiser, drikker og påfører kroppen, og omgivelsene rundt oss.

Det finnes en rekke produkter som tilsettes mat, drikke, hud- og hårpleie, sjampo, deodoranter, solkremer og parfymer som både individuelt er skadelige, men ikke minst i blanding med andre produkter. Det blir for langt å ramse opp alle her, men «les» boken/oppslagsverket «Vit hva du spiser» av Brekke og Brekke. «Sannheten på bordet» og «Sannheten i glasset» av H. C. Geelmuyden er verdt å lese.

Men jeg vil nevne tre produkter som MÅ forbys: Aspartam (E951), surkalose (E955) og MSG (E621) – de alle er svært, svært skadelige.

Jeg ønsker også at fettreduserte produkter, som lettmelk, skummetmelk, lettyoghurt osv, forbys, da denne prosessen med å redusere fettinnholdet, endrer fettmolekylene, og dermed gjør folk fetere!

Så er det stråling. All stråling er helseskadelig, men noe må det nødvendigvis være, og noen typer stråling er mer skadelig enn annen. Og minst skade gjør det hvis digitale signaler sendes via kabel, ikke trådløst. Trådløst sendes på mange frekvenser, og noen mer skadelige enn andre. 5G er ekstremt skadelig, mens 4G er litt mindre, 3G litt mindre enn det igjen. 5G, WiFi og Smartmålere MÅ dere forby – helsekostnadene kommer til å bli ENORME innen noen år.
Roundup – et svært skadelig produkt for både dyr, mennesker og planter, det er uomtvistelig. Vi er ikke medlem av EU, så vi må ikke følge kartellorganisasjonen i ett og alt. Forby Roundup og produkter med liknende innhold. I den forbindelse, dere må forby GMO, både i mat og fôr, de aller fleste uavhengige tester viser at GMO er svært helseskadelig.

Sparepærer gir både dårlig lys, helseskadelig lys, avgir ikke varme og er svært skadelig for miljøet. En skandale at disse ble innførte. Vend om, forby disse og gjeninnfør vanlige glødelyspærer. For øvrig se gjerne dokumentarfilmen «The Lightbulp Conspiracy» som gikk på NRK for 5-6 år siden.

De fleste tilfeller av brystkreft inntreffer nærmest armhulen. Hvorfor? På grunn av bruk av ulike deodoranter. Hver for seg er disse deodorantene trolig lite skadelige, men når en bruker ulike deodoranter annen hver dag, annen hver uke, eller skifter til nytt merke når den gamle er brukt, gir dette en cocktaileffekt. Og akkurat det samme gjelder solkrem. Det er IKKE solen som gir hudkreft, men bruk av ulike solkremer/hudkremer/lotion.

Jeg kunne selvfølgelig nevnte legemiddelindustrien, hvis produkter inneholder en rekke giftstoffer, men det regner jeg med andre gjør. Det som kanskje ikke andre nevner er at legene burde gjøre som tidligere, dra hjem til folk når pasienten er syk. Dette vil hindre spredning av sykdommer/virus/bakterier, som skjer i stort monn på legekontorer og sykehus. Dessuten får legen et innblikk i hvordan pasienten har det hjemme, hvilket er positivt.

Plast er et problem både for natur og menneske. Av en eller annen grunn er det forbrukeren som får skylden for problemet. Men det er ikke den som er årsaken til det, men derimot produsentene. Det er de som produserer plasten, og selger det videre til de andre, for emballasje e.l. Forby plastemballasje, plastflasker, plastposer, plastbestikk osv, og problemet er løst – enkelt og greit.

Disse forbudene er selvfølgelig upopulære blant de som produserer og selger slike produkter, men dere skal tjene folket, ikke næringslivet. Det er folket som har valgt dere, ikke næringslivet. Så gjør jobben deres, vær så snill.

Øystein Kvam