Hei,
ifjor måtte jeg med tungt hjerte sende datteren min og mine to barnebarn til ‘asyl’ i Tyskland, fordi lille 4-årige Johanna ble oversensitiv mot stråling og kunne ikke lenger gå til barnehage osv her.
Vi først skjønte ikke hva det var, men fant ut etter hvert at det var wifi. Vanligvis er den slått av hjemme, fordi jeg får hodepine og muskelsmerter av den etter hvert, men jeg tålte i hvert fall en til to timer. Mannen min kjørte lastebil denne gangen og når han kom noen ganger hjem om natten og slå på ruteren tok det ikke mer enn to minutter at Johanna lå skrikende og panisk i senga og ropte at hodet hennes eksploderte.

Vi gikk med henne til flere leger fordi vi var redd at hun har hernetumor eller lignende, men til slutt kom det ut at hun er oversensitiv til stråling. I Tyskland KAN de undersøke dette, i motsetning til Norge, som ikke kan det ennå. De målte hjernestrømmene, mens hun var utsatt forskjellig stråling og kunne stille diagnosen der.

Vi ble også fortalt at det er ingen problem med wifi generelt, men at slike overreaksjoner oftest opptrer etter eksponering av sterkere aggressivere pulser, som de fra AMS.

Imidlertid har jeg også vært sykemeldt i flere år, først trodde man det er MS, nå fibromyalgi, men endelig forklaring er vanskelig å få.

Jeg prøvde meg med å gi kurs i hjemmelaging av naturkosmetikk, men ble syk i 3 dager etter hver kurs. Idag vet jeg at det var ikke anstrengelsen, men at kurslokalet hadde AMS-måler som jeg reagerte på.

Nå om våren ble disse målere installert også her, langt utenfor bygda hos naboene, og siden er jeg helsemessig ferdig.

Aktivitetsplanen med NAV er at jeg skulle bli næringsbirøkter, men nå var jeg like syk om sommeren som om vinteren (når jeg vanligvis var inne og utsatt mobil og wifi). Også biene mine reagerer sterk på strålingen av naboenes AMS-måler. Flere ganger ble jeg ringt opp av naboen at det er tusenvis av bier på gresset hos henne som bare kravler der. Årsaken er kjent og logisk, bier navigerer med hjelp av jordens egen magnetisme, som blir slått ut av den sterkere strålingen av AMS på hytten hennes. Altså finner de rett og slett ikke hjem lenger…

Så der gikk også denne muligheten for meg til å komme på jobb igjen, mest sannsynligvis.

Det er på tide at Norsk helsevesen oppdaterer sin kunnskap innen disse tingene og at de også gir oss tilbud om å måle hjernestrømmer osv som de gjør i Tyskland. Selvfølgelig er jeg klar over at den norske staten vil spare penger og støtter det at norske skattebetalere betaler behandlinger it utlandet selv eller lar seg snyltebehandle på andre lands kostnad… men da burde staten i hvert fall prøve å forhindre at flere og flere blir gjort syk med vilje.

At stråling er minst like farlig som diesel-eksos kan man lese i WHO sin erklæring, og at den har innvirkning til og med på spireevne av planter, ble funnet ut for lenge siden av danske skolejenter.https://www.tv-helse.no/article/helse/danske-skolejenter-fikk-rett-mobilstraling-hemmer-frospiring/

At det er strålingen som gjorde meg syk er jeg idag også overbevist om. Så har jeg vært på besøk hos mine barnebarn i Alpene og var frisk som en fisk fra første dagen. Dagen før jeg dro, lurte jeg om det er smart å dra i det hele tatt, fordi jeg følte meg så elendig. Jeg hadde ingen smerter eller noe som helst, mens jeg var der. Men etter første natt hjemme blant AMS-målere til naboene er jeg syk igjen. Og de er ikke engang i samme hus men 50m unna!

Selv fikk jeg flere trusselbrev fra Hafslund, fordi jeg nekter å ha det i huset og begå selvmord på denne måten. Det hadde vært umulig for meg å oppholde meg her lenger, og jeg vil ikke tillate at det installeres en AMS uten vold til det aller siste konsekvensen. For meg er det nødverge, hvis jeg vil leve videre med smerter, men ikke totalt handikappet i det hele tatt. Og jeg har helle ikke lyst til å sove og flytte i garasjen som er uisolert.

Jeg ber dere derfor å titte inn i denne saken litt nøyere enn før og ikke bare påberope dere til statens strålevern, som opererer med verdier og et kunnskapsnivå fra 1950-tallet.

Å si at stråling ikke er helseskadelig er like vitenskapelig som det var, når vi ble fortalt at røyking virker mot asthma. Hvis noe ikke er bevist, betyr det ikke at man kan utelukke det. Ingen seriøs forsker gjør det. Folk døde på smittsomme sykdommer langt før det var bevist at det gis mikroorganismer. Man visste ikke om de, men det hjalp ikke pest-ofre i middelalderen for eksempel. Og hvis man ikke vet i Norge om hva stråling bevirker på cellenivå, hjelper det like lite oss, som blir syke av den likevel.

Det gjelder altså å være føre-var og minske faren for slike skader allerede for våre barn… noe som land som Frankrike osv har skjønt for lenge siden, når de har forbudt wifi i barnehager

Med vennlig hilsen

Susanne Maria Dörfler